Make your own free website on Tripod.com

Selamat datang kepada semua peminat bina badan di Malaysia yang pertama di adakan melalui halaman Web. Di harap ia dapat memberi manfaat kepada anda.

 

Kenapa halaman ini di Publish melalui Web?.
Ini adalah kerana pihak media di negara kita amat kurang sekali menyiarkan sukan bina badan ini. Maklumlah tak glamour, tak le se glamour sukan bola, golf, badminton atau sukan yang hari-hari masuk akhbar .

Apa yang istimewanya sukan Bina Badan ni, ia adalah satu seni yang mana kita mereka bentuk semula bentuk badan kita. Jadi hasilnya kita boleh berbangga mempunyai badan yang tegap dan sasa boleh dibawa kemana-mana ini kerana badan kita.

Tidak sebagai mana sukan lain bola atau badminton ia nampak hebat hanya atas gelanggang sahaja tapi di khalayak ramai atau di shoping kompleks sama macam orang lain tak nampak perbezaan kalau nak tunjuk jugak kena bawak lee rekat atau bola kemana saja pergi. Itulah istimewanya sukan Bina Badan ini di khalayak ramai di shoping kompleks atau dimana- mana pasti jelas ketegapan dan kesasaannya.

Tapi objektif sebenar bukanlah untuk tunjuk lagak atau membanggakan diri kerana ini amat di tegah bagi setaip umat islam. Tujuannya adalah untuk menjaga kesihatan badan ataupun menambah atau mengurangkan berat badan dan juga memajukan sukan bina badan di negara kita.
* Gambar Bina Badan Negara kita diperlukan
* Jika ada ahli BinaBadan negeri atau negara sila tinggalkan
contact number di guestbook